понеделник, 8 април 2013 г.

Националната изложба за цветя ФЛОРА БУРГАС 2013

   Тази година Националната изложба за цветя с международно участие ФЛОРА БУРГАС 2013 очаква своите посетители в дните от 30 април до 7 май. Заявки за участие ще се приемат до 20 април. Връчването на присъдените от журито награди ще се проведе на 2 май от 10:00 часа в Заседателната зала на Община Бургас. Мотото на изложбата е "Природа - Човек - Хармония".
   Експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника.
 Изложбата цели популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места. Тя изпълнява и допълнителни задачи, свързани с развитието на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяването на местната флора с нови видове, сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.
   Всички ценители на красивото са добре дошли на Флора Бургас 2013. Юбилейното 30-то издание на Национална изложба за цветя с международно участие "Флора Бургас" ще отвори врати за многобройните си посетители само ден преди празничните дни на 30 април /вторник/, по традиция от 16.00 часа в Морската градина на гр. Бургас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар