неделя, 7 април 2013 г.

Европейски шампионат по фолклор “Евро фолк 2013”



Дата 4 - 14 Юли 2013
Място Несебър
Директор Калоян Николов
Краен срок за заявки 30 Април 2013

С подкрепата на ЮНЕСКО

    Журито на Европейският шампионат по фолклор "Евро фолк 2013” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали - WAFF.
Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европийският шампионат по фолклор "Евро фолк 2013”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.
Организатори:
Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF,
Euro Folk Academy,
Общините Несебър, Бургас, Поморие, Св.Влас
и други организации
В рамките на Музикални празници “Евро фолк 2013”.

    Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.
Внимание заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Балселона и др.
Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия "TV Eurofolk" на адрес tv.eurofolk.com

    С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни цености и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.

     Концертите на Европейският шампионат по фолклор "Euro Folk 2013” ще се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „TV Eurofolk” на адрес: tv.eurofolk.com

Предварителна програма

04 Юли - посрещане на групите
05 Юли - конкурсна програма - дефиле - Официално откриване
06 Юли - конкурсна програма 
07 Юли - конкурсна програма
08 Юли - свободен ден, екскурзии по желание, мастер клас
09 Юли - конкурсна програма
10 Юли - свободен ден, екскурзии, мастер клас
11 Юли - конкурсна програма
12 Юли - конкурсна програма
13 Юли - конкурсна програма - Церемония по награждаване и обявяване на победителите и официално закриване гала концерт на победителите.
14 Юли - отпътуване на групите

Програмата на Европейският шампионат по фолклор "Euro Folk 2013” може да бъде изтеглена на 25 юни 2013 от тук

    Концертите са в Античния амфитеатър в Несебър, Бургас и Поморие. Организаторите си запазват правото на промени в програмата на Шампионата

Регламент
    Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар